Veelgestelde vragen

Welke leeftijdscategorie hanteren jullie bij opname?
Het Daan Theeuwes Centrum voor intensieve neurorevalidatie is gespecialiseerd in de behandeling van traumatisch hersenletsel voor jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar.
Mijn zoon is 17 jaar en heeft vorige maand een zware hersenschudding opgelopen, kan hij bij het Daan Theeuwes Centrum terecht voor behandeling?
Helaas past uw zoon niet in onze doelgroep. Patiënten met de diagnose hersenschudding worden bij ons niet behandeld. U kunt eventueel contact opnemen met revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Als het een sport gerelateerde hersenschudding is met de KNVB sportpoli in Zeist,
Wordt jullie behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?
Wij bieden medisch specialistische revalidatie. Zodra bekend is dat u in aanmerking komt voor behandeling bij het Daan Theeuwes Centrum zal deze worden vergoed door uw zorgverzekeraar.
Is 5 uur therapie per dag niet een te zware belasting voor mijn zoon met Niet Aangeboren Hersenletsel?
De ervaring leert en uit onderzoek blijkt dat intensieve behandeling meestal tot betere, meer duurzame resultaten leidt. Een patiënt moet immers weer leren lopen, de hand en arm weer kunnen gebruiken, het geheugen en de spraak weer op het beste niveau brengen etc. Dat zijn veel doelen. De patiënten blijken dit in de praktijk meestal prima aan te kunnen. En natuurlijk wordt de zwaarte van de therapiesessies afgestemd op de fase waarin de patiënt zich bevindt.
Heeft het Daan Theeuwes Centrum ook samenwerkingsverbanden?
We werken nauw samen met het Shepherd Center in Atlanta voor o.a. behandelplannen en opleiding van onze mensen. Daarnaast hebben we een wetenschappelijke samenwerking met Amsterdam UMC (AMC en VUmc). We werken natuurlijk ook samen met doorverwijzers, ziekenhuizen, andere revalidatiecentra en uiteraard de hulpverleners die ingeschakeld worden nadat de patiënt het centrum verlaat.
Mijn man is 55 jaar en heeft Niet Aangeboren Hersenletsel, kan hij ook bij u terecht voor therapie?
Het Daan Theeuwes Centrum voor intensieve neurorevalidatie is gespecialiseerd in de behandeling van traumatisch hersenletsel voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 16 en 35 jaar. Helaas past uw man, gezien zijn leeftijd, niet in onze doelgroep. Wij adviseren u, als u nog behandelvragen heeft, deze te stellen aan uw huisarts (of behandelend arts). Deze kan u helpen met een passende verwijzing.
Is het Daan Theeuwes Centrum goed bereikbaar met Openbaar Vervoer?
Het Daan Theeuwes Centrum ligt vlak naast het NS station Woerden (ongeveer 5 minuten lopen). Woerden ligt erg centraal in Nederland en is binnen een half uur bereikbaar uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
Kan ik makkelijk en dichtbij parkeren?
Bij het Daan Theeuwes Centrum is volop gratis parkeergelegenheid. Het Daan Theeuwes Centrum heeft de beschikking over een gedeeld parkeerterrein naast het centrum. Familie en vrienden kunnen – ook in het weekend – gratis gebruik maken van de parkeerplaatsen bij het therapiecentrum. Parkeren bij de tegenover liggende klinische afdeling in het St. Antonius ziekenhuis is niet gratis, hiervoor gelden de tarieven van St. Antonius Ziekenhuis.