Maatschappelijk werk
De maatschappelijk werkers bieden tijdens de revalidatie directe en indirecte hulp aan revalidanten en het systeem. Denk daarbij aan het in kaart brengen van hoe het leven van de revalidant eruit zag voor het letsel. Wie zijn belangrijk voor de revalidant? Waar is de revalidant woonachtig? Is er sprake van werk of studie? En wat waren de favoriete bezigheden? Zij hebben veel aandacht voor het welbevinden van het systeem en begeleiden hen bij psychosociale en/of praktische vragen op allerlei gebied.
In samenwerking met de andere therapeuten kijken zij naar de mogelijkheden t.a.v. wonen, werk/studie, inkomen, dagbesteding en dan vooral naar de wet en regelgeving rondom deze thema’s. Zij geven de revalidant en het systeem persoonlijk uitleg, tenslotte is iedere situatie anders en uniek.
Al in een vroeg stadium van de revalidatie bespreken zij met de revalidant en het systeem de toekomst en de verschillende mogelijkheden die er zijn.
De maatschappelijk werkers van het Daan Theeuwes Centrum zijn er om de revalidanten, ouders, partners en het verdere betrokken systeem van revalidanten te begeleiden in het gehele proces. Ook na de promotie van de revalidant kan de maatschappelijk werker nog betrokken blijven. Na de promotie gaat de rol van maatschappelijk werker namelijk over in de rol van post revalidatie casemanager. Noem het een gids die met raad en daad de weg wijst.
Post revalidatie casemanagement
Na de periode van revalideren is er nog altijd een lange weg te gaan op weg naar ‘het nieuwe normaal’. Dat betekent dat iedereen die erbij betrokken is behoefte heeft aan ondersteuning. Daarom biedt het Daan Theeuwes Centrum bij de meeste revalidanten nog voor maximaal drie jaar hulp bij vragen. Wij stimuleren het onderlinge contact tussen revalidanten en tussen partners/ouders.
De deur gaat hier niet dicht.