Doelgroep

Het Daan Theeuwes Centrum is een landelijk specialistisch revalidatiecentrum dat zich richt op een specifieke doelgroep: jonge mensen tussen 16 en 35 jaar met ernstig niet-aangeboren hersenletsel. Daarmee is deze focuskliniek uniek in Nederland. Onze specialisten bieden maatwerk in intensieve klinische en poliklinische neurorevalidatie.

Daan Theeuwes Centrum

Opname

Jonge mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel kunnen in het Daan Theeuwes Centrum intensief worden behandeld. Voor klinische revalidatie zijn eenpersoons en meerpersoons kamers beschikbaar. Voor poliklinische behandeling worden dagprogramma’s geboden. In totaal biedt het Daan Theeuwes Centrum plek aan circa dertig patiënten. De revalidatie volgt vaak na behandeling in ziekenhuis, verpleeghuis of andere revalidatiekliniek. Voor opname geldt dat de patiënt medisch stabiel moet zijn en in staat is om het revalidatieprogramma bewust te volgen.

Fysiek en cognitief

Het doel van onze intensieve programma’s is om de patiënten fysiek en cognitief naar het voor hen hoogst mogelijke niveau te tillen. Dat betekent meer eigenwaarde en vaak ook een terugkeer naar zelfstandigheid. Samen met onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten werken zij dagelijks aan hun herstel. Het maatwerktherapieprogramma omvat vijf uur per dag.

Effectief

Specialistische hulp in een focuskliniek heeft bewezen effectief te zijn voor de doelgroep. De onderlinge motivatie en steun is voor deze jonge mensen een belangrijke steun in de rug. Een extra stimulans om zich vol in te zetten voor het vaak maandenlange intensieve revalidatietraject. Het Daan Theeuwes Centrum beschikt over trainingsfaciliteiten die horen bij de doelgroep van jongvolwassenen.

Verzorging

Op onze klinische afdeling worden patiënten 24/7 verzorgd en verpleegd. Het Daan Theeuwes Centrum onderhoudt korte lijnen met het naastgelegen St. Antonius Ziekenhuis Woerden, waar zij een eigen afdeling heeft.

Triageteam staat voor u klaar

Ons triageteam staat met vragen graag voor u klaar en komt langs om de patiënt te beoordelen en te kijken of het Daan Theeuwes Centrum de toegevoegde waarde kan bieden die we wensen.

Het centrum heeft strikte procedures om overbehandeling te voorkomen. Elk onderdeel van de revalidatieprogressie wordt gemeten en de behandelprogramma’s bevatten heldere doelen en verwachtingen. De programma’s stoppen als er geen meetbare, relevante progressie meer wordt geboekt.

De progressie is inzichtelijk voor patiënt en de verwijzende zorgprofessionals.

Wilt u als zorgprofessional meer weten over de mogelijkheden of een afspraak met ons triageteam? Wij kunnen u ook een rondleiding aanbieden in het Daan Theeuwes Centrum.
U kunt met ons overleggen, wij staan u graag te woord, telefoonnummer 088 - 89 1 1 000 of vul het contact formulier en u hoort spoedig van ons.