Het centrum heeft een klinische afdeling waar 24/7 verpleging en verzorging wordt geboden tezamen met intensieve revalidatie. De belangrijkste criteria zijn dat de patiënt medisch stabiel is en voldoende bewust is om revalidatieprogramma’s te kunnen volgen. Daarnaast is er een dagprogramma voor poliklinische patiënten. Ook hier wordt 5 uur maatwerktherapie per dag gegeven.

Patiënten die wij in de klinische afdeling opnemen komen bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit het ziekenhuis, vanuit een DOC-centrum (zoals De Leijpark), of vanuit een collega-revalidatiecentrum. Patiënten kunnen echter ook komen vanuit een verpleeghuis indien de patiënt voldoende bewustzijn weer heeft gerealiseerd.

Ons triageteam staat met raad en daad terzijde en komt vanzelfsprekend graag langs om de patiënt te zien en te kijken of het Daan Theeuwes Centrum de toegevoegde waarde kan bieden die we wensen.

een groep medisch personeel

Dagprogramma’s

Het dagprogramma biedt dezelfde revalidatie intensiteit als de klinische revalidatie met dien verstande dat er geen opname is. De patiënt en zijn/haar familie zal dagelijks naar Woerden komen. Overigens ligt het centrum vlakbij het spoorwegstation en ligt Woerden zeer centraal in Nederland.

Het dagprogramma is niet alleen het logische vervolg op het klinisch revalidatieprogramma – of dit nu bij het Daan Theeuwes Centrum of elders is gevolgd. Doel is om de patiënt op alle niveaus (fysiek en cognitief) weer zoveel mogelijk zelfstandigheid en eigenwaarde terug te geven.

Het centrum heeft strikte procedures om overbehandeling te voorkomen. Niet alleen wordt elk onderdeel van de revalidatieprogressie gemeten maar ook bevatten de behandelprogramma’s heldere doelen en verwachtingen. De programma’s stoppen als er geen meetbare, relevante progressie meer wordt geboekt.

De progressie is inzichtelijk voor patiënt en de verwijzende zorgprofessionals.

Wilt u als zorgprofessional meer weten over de mogelijkheden of een afspraak met ons triageteam? Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op.

Contact formulier

Gebruik de internationale notatie