Dat lukt meestal allemaal niet binnen enkele maanden en zeker niet met een beperkte intensiteit. Dat is precies de reden dat het Daan Theeuwes Centrum zeer intensieve medisch specialistische revalidatie biedt. Met zo’n vijf volle uren therapie per dag en dat net zo lang als aantoonbaar relevante vooruitgang wordt gerealiseerd in het herwinnen van functies, zelfstandigheid en levenskwaliteit.

Dat kunnen we bieden omdat wij ons als enig revalidatiecentrum in Nederland helemaal hebben gespecialiseerd in de behandeling van jongeren en jongvolwassenen met ernstig hersenletsel. Daarbij werken we nauw samen met toonaangevende wetenschappelijke instellingen, beschikken over de modernste revalidatieapparatuur en topspecialisten.

Het multidisciplinaire team om elke revalidant bestaat o.a. uit een revalidatiearts, een gespecialiseerde fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, cognitief trainer, speltherapeut en verpleegkundigen. Elk team heeft ook een case manager die verantwoordelijk is voor planning en het breed bijstaan van revalidant en zijn/haar omgeving.

Garanties kunnen we vanzelfsprekend niet bieden. Elk mens en elk hersenletsel is anders. Maar we geven niet snel op. Dat verwachten we ook van de revalidant en de familie en vrienden. Want samen kunnen we altijd méér bereiken.

De belangrijkste missie is dat we zo snel mogelijk na het ontstaan van het letsel willen beginnen met intensief revalideren. De focus ligt daarbij op het beperken van de ontstane beperkingen en dus niet op het leren die te compenseren. Als bijvoorbeeld de linkerarm niet meer goed functioneert leren wij niet om dan de veters dicht te strikken met alleen de rechterarm, maar zullen we er alles aan doen om te proberen dat de linkerarm weer gaat functioneren. Herstel van functies staat daarbij centraal.

Klinische afdeling

Het Daan Theeuwes Centrum heeft een klinische afdeling waar circa 15 tot 20 mensen kunnen worden opgenomen met verblijf en verpleging. Hiervoor beschikken we over een vleugelverdieping van het St. Antonius ziekenhuis dat precies tegenover het therapiecentrum ligt. In het ziekenhuis kunnen we beschikken over neurologen, CT- en MRI-scanners, de apotheek en tal van andere ondersteunende medische diensten.

Klinische opname zal meestal gebeuren na ontslag uit het ziekenhuis, bij overplaatsing uit een andere kliniek of als er andere specifieke medische noodzaak voor bestaat.

Place holder
polikliniek Daan Theeuwes Centrum

Poliklinische revalidatie

Het centrum beschikt over een uitgebreide revalidatiefaciliteit voor in eerste instantie circa 30 revalidanten. Ook hier wordt gedurende vijf dagen in de week een intensief programma geboden met gemiddeld vijf uur therapie per dag.