Niet  aangeboren hersenletsel bij jongeren

Jaarlijks lopen in Nederland enkele honderden jongeren en jongvolwassenen ernstig niet aangeboren hersenletsel op. Wie wordt getroffen door ernstig hersenletsel, merkt dat soms meerdere lichaamsfuncties zijn uitgevallen. Intensief trainen is de manier om handen en armen weer te kunnen bewegen en te leren lopen. Net als voor het geheugen. Zij hebben voor hun herstel intensieve revalidatie nodig.

Het Daan Theeuwes Centrum is de enige revalidatiekliniek in Nederland die zich strikt richt op jonge mensen tussen 16 en 35 jaar en biedt maatwerk in revalidatie. Wij menen en ervaren dat deze focus de revalidatie en het herstel een positieve boost geeft. Je bent immers als lot- en leeftijdsgenoten onder elkaar en deelt een gezamenlijke ervaring. Er samen voor gaan krijgt zo een diepere lading.

Het Daan Theeuwes Centrum biedt zowel klinische als poliklinische zorg. Om te kunnen worden opgenomen in het Daan Theeuwes Centrum geldt een aantal voorwaarden. Patiënten moeten in staat zijn om het programma dat we bieden te volgen. Medisch gezien moet hun toestand stabiel zijn. Vergoeding voor specialistische revalidatie wordt betaald vanuit de basisverzekering.

Revalidatie voor jongvolwassenen bij ons richt zich op alles eruit halen wat erin zit gericht op maximaal herstel. Dat is het doel dat wij met elkaar nastreven, samen met lotgenoten, hun familie en vrienden.  Zo krijgen revalidanten weer zicht op een toekomst.