Behandelinformatie

Jaarlijks krijgen zo'n 19.000 jongeren in het ziekenhuis de diagnose Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Enkele honderden jongvolwassen lopen ernstig hersenletsel op. Zij hebben voor hun herstel intensieve revalidatie nodig. Om die reden is in 2018 het Daan Theeuwes Centrum in Woerden opgericht.

Onze specialisten bieden maatwerk in revalidatie voor jonge mensen van 16 tot 35 jaar. Alles eruit halen wat mogelijk is, misschien zelfs nog meer. Dat is het doel dat zij met elkaar nastreven, samen met lotgenoten, hun familie en vrienden.

Het Daan Theeuwes Centrum is het enige revalidatiecentrum in Nederland die zich strikt richt op jonge mensen tussen 16 en 35 jaar. Wij menen en ervaren dat deze focus de revalidatie en het herstel een positieve boost geeft. Je bent immers als lot- en leeftijdsgenoten onder elkaar en deelt een gezamenlijke ervaring. Er samen voor gaan krijgt zo een diepere lading.

De jongeren volgen een intensief revalidatieprogramma. Ons doel is om jongeren met ernstig hersenletsel weer een toekomst te geven. Het Daan Theeuwes Centrum biedt zowel klinische als poliklinische zorg.

Lees verder over het Revalideren bij het Daan Theeuwes Centrum